Succesvol bezoek aan Lalibela

Ons bestuurslid Desiree ging in december naar Ethiopië om onze oude en nieuwe vrienden te bezoeken.
Op het programma stond het bespreken van de lopende zaken met Setechign, onze lokale coördinator, en een intake met vier nieuwe blinde kandidaten voor ons sociale project. Ook trof ze Sentayu, vroeger lid van ons sociale project en nu docent op de middelbare school. Hij gaat Setechign ondersteunen bij haar taken.

Daarnaast ging Desiree samen met Bas Hollink van de Nederlandse Stichting Beza in gesprek met het team van Beza Lalibela (Beza is Amhaars voor ‘schouder aan schouder’), een zelfhulporganisatie voor meer dan 1000 mensen met HIV. Ze bespraken de mogelijkheid om een sociale werkplaats te creëren, waarin zowel de leden van Beza als de achterban van onze stichting aan het werk kunnen. Doel is de zelfredzaamheid te bevorderen en mensen met een beperking een positieve bijdrage aan de lokale gemeenschap te laten leveren.
De plannen zijn aangescherpt en op dit moment liggen ze ter goedkeuring bij de lokale overheid.

We houden u uiteraard van de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte!