Partners

Peer streetVoor ons Sociale Project werken we met enkele lokale vrijwilligers. Zij hebben geen formele (NGO-)status en geen kantoor. Het zijn mensen die zich vanuit hun betrokkenheid met hun gemeenschap voor ons willen inzetten.

 

 

Dr. Teshome Assefa is onze steun en toeverlaat uit Addis; als adjunct-directeur van een grote reguliere school in Addis Abeba (German Church School) heeft hij grote ervaring opgedaan in het opleiden vanteshome jongeren met een (visuele) handicap. Het onderwijs in braille en aangepast schrift bevindt zich op deze school op een hoog niveau. Teshome is vanaf 2008 betrokken bij de activiteiten in het blindenonderwijs in Lalibela. Hij begeleidt de studenten op de universiteiten en hij werkt aan het steviger verankeren van ‘education for all’ op alle scholen in Lalibela.

Samen met Beza Association in Lalibela en Beza Foundation in Amsterdam hebben we in de jaren 2017-2020 een sociale werkplaats opgezet, gericht op het creëren van werkgelegenheid voor mensen die leven met HIV. In een sociale werkplaats worden kaarsen gemaakt, die verkocht worden in de speciale Beza-winkel.
Verschillende van de HIV-dames uit ons Sociale Project zijn zo aan het werk gekomen. En de winkel verkoopt ook breiwerken van enkele van onze blinde studenten.

The BEZA crew in Lalibela