Mikiyas de kunstenaar

mikeyash2Als jong kind tekende Mikiyas al liever dan dat hij naar school ging. Hij droomde ervan net zo beroemd te worden als de grote Ethiopische kunstenaar Afewerk Tekle. Die droom spatte uit elkaar toen hij op 9-jarige leeftijd vlak achter elkaar zijn vader en zijn moeder verloor aan een verschrikkelijke ziekte.
Samen met zijn jongere zusjes vingen we hem op in ons toenmalige weeshuis. Daar bloeide hij weer op. Hij was gelukkig met de nieuwe vriendjes die hij er maakte en hij nam zijn penseel weer in de hand.
Nadat we in opdracht van de gemeente het weeshuis moesten sluiten (overheidsbeleid…), vonden we voor Mikiyas en zijn zusjes onderdak bij hun oma.

Het lukte ons om sponsors te vinden die hielpen Mikiyas naar de hogeschool voor de kunsten in Addis Abeba te laten gaan. In 2015 studeerde hij af en keerde terug naar Lalibela om daar aan het werk te gaan.
Hij schildert de ene ossenhuid na de andere vol. Met de verkoop kan hij nu in zijn eigen levensonderhoud voorzien.

We hebben een deal met hem gesloten: wij kopen tegen een eerlijke prijs een aantal van zijn werken in om ze in Nederland tijdens onze sponsoracties door te verkopen. Zo boeken we dubbele winst: Mikiyas en zijn familie hebben een extra inkomen en met de meerprijs die we voor zijn kunstwerken vragen, kunnen we weer andere families steunen.
Wilt u ook zo’n prachtig kunstwerk aan de muur? Klik dan hier voor meer informatie.